zoeken
article main image
Doelen

Bouwen voor de starter en middenklasse

We moeten bouwen, bouwen, bouwen. De Rotterdammers die hier willen blijven wonen of willen komen wonen moeten dat ook kunnen. We willen niet dat mensen moeten uitwijken naar omliggende gemeenten. Starters moeten ook hier hun plek hebben. Wij moeten de stad zijn waar de mensen die hier een huis willen vinden, dat ook kunnen. Daarom moeten er woningen bij. 

Dat is ook belangrijk als we maatschappelijke beroepen in onze stad willen houden. Politieagenten, zorgmedewerkers en leraren. Zij verdienen meer dan een eenmalig applaus. Zij verdienen een huis om in onze stad te kunnen wonen. Want dit zijn de beroepen die we nodig hebben om onze stad draaiende te houden. Vaak huren of kopen zij in het middensegment. Daarom een focus op de middenhuur en -koop.

Ten slotte moet de woning ook gewoon van de Rotterdammer zijn en blijven. We bouwen huizen om in te wonen. Starters moeten lang sparen, terwijl beleggers het huis alsnog voor je wegkopen. Daarom zetten we een zelfbewoningsplicht in. Beleggers krijgen hiermee geen kans meer. En dat terwijl de kansen voor de Rotterdamse huiszoekenden alleen maar toenemen. 

To do-lijst

  • Zelfbewoningsplicht & starterslening

  • Actieplan Middenhuur

  • Hoogbouwvisie: gavere skyline

  • Sneller bouwen: Woningbouwimpuls

Bouwen voor starters
WORD VVD'ER