zoeken
article main image
Doelen

Krachtig Rotterdammerschap

Er is geen stad in Nederland veelkleuriger dan Rotterdam. Dat is een rijkdom, maar het geeft ook spanningen. Juist als er zoveel mensen met verschillende culturen, leefstijlen en levensverhalen bij elkaar wonen, is het essentieel om te werken aan een sterke gedeelde identiteit. Die identiteit is onze stad zelf: we zijn allemaal Rotterdammer. Voor ons allemaal is Rotterdam ons thuis. We zijn allemaal trots op waar wij met z'n allen voor staan.

Wij werken eraan om de verhalen en symbolen van onze gedeelde identiteit sterker naar voren te brengen, zodat we er vaker aan worden herinnerd dat we ondanks alle verschillen wel degelijk iets met elkaar gemeen hebben.

We doen dat bijvoorbeeld door de Rotterdamse vlag in het straatbeeld terug te brengen. Door onze helden uit het verleden én van vandaag te eren. Door Rotterdammertjes al op jonge leeftijd de verhalen over hún stad te leren. En op tal van andere manieren. 

Maar onze Rotterdamse identiteit gaat niet alleen over symbolen en verhalen. Het gaat ook over waar wij voor staan als stad: onze waarden. Rotterdam is een stad waar de vrijheid duur bevochten is. De vrijheid is ons meest kostbare bezit. Daarvoor staan wij, als een huis. En Rotterdam is een werkstad. Rotterdam is een stad waar iedereen moet meedoen. Handen uit de mouwen, in plaats van hand ophouden. 

To do-lijst

  • De Rotterdamse vlag overal in de stad te laten wapperen

  • Ereronde voor de helden van de Wederopbouw bij de opening van de nieuwe Coolsingel

  • In het nieuwe centrum een grote maquette van de vooroorlogse binnenstad realiseren

  • Laaggeletterdheid in Rotterdam aanpakken

  • Rotterdammertjes de verhalen over de geschiedenis van hún stad leren

  • Nieuwe Rotterdammers sneller aan het werk helpen

Krachtig Rotterdammerschap
WORD VVD'ER