zoeken
Nieuws

55.000 huishoudens dreigen buiten de boot te vallen

23 september 2022
detail iamge

De hard gestegen prijzen voor energie zijn voelbaar voor alle Rotterdammers. Gelukkig heeft het kabinet aangekondigd dat er een prijsplafond gaat komen voor het gebruik van gas en elektriciteit. Echter voor 55.000 huishoudens in Rotterdam is dit een hard gelach, zij maken namelijk gebruik van stadswarmte. 

Bij het gebruik van stadswarmte wordt een huis verwarmd zonder gas. De prijs voor stadswarmte is echter wel gekoppeld aan de gasprijs. Echter komen de mensen met stadswarmte niet in aanmerking voor het prijsplafond. Wetgeving om de prijs van stadswarmte lost te koppelen van de gasprijs laat nog op zich wachten en zal dus voor deze winter geen uitkomst bieden voor de Rotterdammers die gebruik maken van stadswarmte. 

Raadslid Simon Becker heeft de aandacht gevraagd van de wethouder voor deze Rotterdamse huishoudens. We zien graag dat de wethouder in Den Haag aan de bel gaat trekken dat 55.000 huishouden niet gaan profiteren van het prijsplafond met grote gevolgen voor de portemonnee van veel Rotterdamse huishoudens.

Simon Becker
WORD VVD'ER