zoeken
Nieuws

De begroting 2022

12 november 2021
detail iamge

We hebben met deze raad en in deze coalitie het hoofd geboden aan een crisis zoals niemand die had meegemaakt en we hebben een fors aantal hoofdpijndossiers naar besluitvorming gebracht. Er was veel waar je door afgeleid kon raken, maar zowel in dit College als in deze raad heeft de VVD steeds opnieuw de hoogste prioriteit gemaakt van die dingen die er voor de Rotterdammers het meest toe doen. Je veilig kunnen voelen. Een thuis vinden in eigen stad. En een fijne, groene buurt hebben.

Door die inzet is er nog nooit eerder gestart met het bouwen van zoveel huizen, zijn er nog nooit eerder zoveel bouwvergunningen afgegeven, nog nooit eerder zoveel bestemmingsplannen door de raad gehaald. En nog nooit eerder is geen retoriek, het zijn feiten.

Dat brengt me bij de veiligheid in ons stad. De VVD is niet alleen de fractie in deze raad die voor alle bouwplannen heeft gestemd, maar ook de partij die elke keer vóór de politie is gaan staan als deze van alle kant werd aangevallen. Samen met de politie zetten we ons in om de stad veiliger te maken. Er zijn lichtpuntjes. Zo zijn er zijn minder overvallen en inbraken. Maar we zien ook dat we er nog niet zijn. Het bestrijden van straatintimidatie zowel richting vrouwen als de LHBTI community is nog niet op orde.

Tot slot laat dit college niet 1 icoon achter aan de stad maar 7. Van Alexander tot Feyenoord en van Coolsingel tot Blaak. We maken de stad groener, leefbaarder en aantrekkelijker. Sterker nog: dit is de meest ingrijpende vergroening van de stad, ooit. 

Een eigen huis in een groene stad waar je veilig en vrij over straat kunt. Die eenvoudige maar grote ambitie is aanstekelijk, en we willen ook in de volgende periode verder bouwen aan de Mooiste Rot Stad die er is. Want de Rotterdamse VVD is nog maar net begonnen.Misdaad mag niet lonen Bouwen voor starters Doorrijden Afvaloverlast aanpakken Pascal Lansink-Bastemeijer
WORD VVD'ER