zoeken
Nieuws

De Rotterdamse VVD blijft zich inzetten voor sporten met een beperking en nieuwe sporten 

03 maart 2021
detail iamge

Lekker kunnen sporten staat bij de VVD hoog in het vaandel. Afgelopen woensdag is de conceptversie van de Sportnota 2021+ besproken. Pascal Lansink-Bastemeijer heeft zich tijdens deze bespreking hard gemaakt voor sporten voor Rotterdammers met een beperking en de ruimte geven aan nieuwe en opkomende  sporten, zoals urban sports, CrossFit, padel en esports.  

Het is van belang iedere Rotterdammer evenveel kans krijgt om sportieve ambities waar te maken, dus ook de Rotterdammers met een lichamelijke of geestelijke beperking. Pascal Lansink-Bastemeijer herinnerde de wethouder aan de VVD motie “Sport toegankelijk voor iedereen”. Dat is de ambitie waar wij voor gaan in de gemeente Rotterdam, niet de ambitie die in de concept sportnota staat. De wethouder onderschreef dit en gaf aan dat eind van het jaar met de uitkomsten van een groot onderzoek n.a.v. deze motie naar de gemeenteraad komen. 

Naast de bekende sporten zoals voetbal, hockey en tennis heeft onze mooie stad nog veel meer gave sporten te bieden. Wij willen dat Rotterdammers kennis maken met urban sports, esports of andere nieuwe vormen van sport. Veel van deze nieuwe sportvormen worden in de buitenruimte beoefend (denk ook maar eens aan CrossFit!). Momenteel gaan op sommige plekken sporten en de buitenruimte nog niet samen en levert dit problemen op. De Rotterdamse VVD wil dat in de toekomst bij gebiedsontwikkeling rekening gehouden wordt met buitensporten. Bijvoorbeeld het plaatsen van push up bankjes of afstandstegels in de buurt van een Crossfit Club. Maar ook dat het veilig is buiten te sporten. Fluiten of ongewenste opmerkingen komen nog te vaak voor, wanneer vrouwelijke sporters buiten hun sport beoefenen. Rotterdam gezond en sportief Pascal Lansink-Bastemeijer
WORD VVD'ER