zoeken
Nieuws

Feijenoord XL: je hart maakt een sprongetje.

23 juni 2021
detail iamge

Rotterdam- Zuid zal de komende jaren een grote metamorfose ondergaan. In samenwerking met de NS en ProRail heeft de gemeente plannen om de treinsporen bij De Kuip te overkappen. Deze overkapping van spoor zorgt geeft ruimte aan een dakpark, duizenden nieuwe woningen en een intercitystation. Al deze plannen zijn gevolg van het voorstel door Jan-Willem Verheij (raadslid bouwen). 

In 2017 diende Verheij een voorstel in, genaamd “Verbind Feyenoord City met Zuid”. In dit voorstel riep hij het college op te komen met een studie naar ontmanteling van het rangeerterrein en de grond beschikbaar te maken voor de ontwikkeling van woningen, kantoren en een groene omgeving. Vandaag worden er door het college verdere stappen gezet naar een totale gebiedsontwikkeling. 

Feijenoord XL en Feyenoord City gaan hand in hand, de projecten kunnen niet los van elkaar worden gezien en laten Zuid schitteren als nooit tevoren. “Het laat ook zien dat Feyenoord City samen met Feijenoord XL meer is dan een stadion”, aldus Verheij, “door deze ontwikkeling krijgt Rotterdam-Zuid als geheel een boost”. Het gaat hierbij om meer bedrijven en banen, 6000 extra woningen en een betere bereikbaarheid van Rotterdam- Zuid via metro, trein, fiets en auto. 

Met deze plannen wordt Zuid niet alleen veel aantrekkelijker en groener. Tegelijkertijd zorgen we met de broodnodige 6000 extra woningen ook voor een eerlijkere kans voor de Rotterdammer op de woningmarkt. Starters hebben een grotere kans om een woning te vinden in de stad waarvan ze houden.


WORD VVD'ER