zoeken
Nieuws

Harde handhaving lachgasverbod in Rotterdam

24 februari 2023
detail iamge

In januari verscheen het bericht dat het op dit moment niet mogelijk was het landelijk lachgas verbod te handhaven, omdat het vervoer en opslag nog niet is geregeld. De Rotterdamse VVD vond dit een opmerkelijk bericht en daarom heeft fractievoorzitter Pascal Lansink Bastemeijer het college gevraagd wat hiervan de gevolgen zullen zijn voor de handhaving in Rotterdam. 

Uit beantwoording van onze vragen blijkt gelukkig dat landelijke vertraging geen gevolgen heeft voor het handhaven van het lokale verbod op lachgas in Rotterdam. En dat is maar goed ook, want lachgas gebruik zorgt voor veel overlast in het verkeer en op straat. Alleen al in 2022 werden er in Rotterdam 105 meldingen gedaan van overlast door lachgas gebruik en zijn er 289 meldingen gedaan van rondzwervende lachgaspatronen. 

De overlast van het lachgas gebruik blijft gelukkig niet onbestraft. In totaal werden er het afgelopen jaar 954 boetes uitgedeeld voor het gebruik van lachgas in de openbare ruimte en werden er meer dan 1000 lachgascilinders in beslag genomen. De Rotterdamse VVD is blij met deze resultaten en harde lokale handhaving van het lachgas verbod. 

 

 

Pascal Lansink-Bastemeijer
WORD VVD'ER