zoeken
Nieuws

Karremans en Versnel kandidaat-wethouders VVD

08 juni 2022
detail iamge

De fractie van de Rotterdamse VVD heeft besloten om de huidige wethouder Vincent Karremans (35) en voormalig raadslid Tim Versnel (35) voor te dragen als wethouders in het nieuw te benoemen college van B&W van Rotterdam. Volgende week zal door de Rotterdamse gemeenteraad het nieuwe college worden geïnstalleerd waarin de twee wethouders namens de Rotterdamse VVD zitting zullen nemen. 

Het werk is pas begonnen

Voormalig ondernemer Vincent Karremans, die de Rotterdamse VVD als lijsttrekker in 2018 van drie van vijf, en bij de afgelopen raadsverkiezingen naar zes zetels leidde, is sinds september vorig jaar wethouder en gaat door: “Ik ben iets meer dan negen maanden geleden begonnen als wethouder. Een fantastische klus, maar het werk is pas net begonnen. Ik kan niet wachten om samen met de mensen van Stadsbeheer, het college en de gemeenteraad hiermee door te gaan. Daarnaast kijk ik er naar uit om Rotterdam niet alleen veiliger, maar onder andere ook verkeersveiliger te maken en verkeersaso’s aan te pakken.” Karremans wordt voorgedragen als wethouder Handhaving, Buitenruimte en Mobiliteit. 

Nieuw gezicht in college 

Met de voordracht van Versnel verschijnt er een nieuw gezicht in het Rotterdamse college. Tegelijkertijd is hij geen onbekende in het stadhuis. De afgelopen vier jaar was hij namens de Rotterdamse VVD raadslid in Rotterdam. Tim Versnel is bekend van zijn brede samenwerking tegen discriminatie, zijn initiatief om de Rotterdamse vlag overal in de stad te laten wapperen en de hervorming van de tegenprestatie in de bijstand. Daarnaast werkte hij de afgelopen jaren voor SUE, een adviesbureau gespecialiseerd in complexe gedragsverandering, meest recent als director van de Behavioural Design Academy.  

Versnel is verguld met de voordracht als wethouder voor zijn stad: “De komende jaren gaan we er hard aan werken om nog meer Rotterdammers de voldoening van goed werk te laten hebben en om de vooruitgang van Zuid verder te brengen. Ik hou van onze stad en onze mensen en ik wil snel aan de slag.” Versnel wordt voorgedragen als wethouder Werk & Inkomen en NPRZ.

Opvolger in fractie

Met het vertrek van Karremans uit de VVD-fractie wordt de vacante raadszetel ingevuld door Erik Verweij. Erik is 32 jaar, woont in Hillegersberg en werkt als advocaat bij YUR Advocaten & Consultants.WORD VVD'ER