zoeken
Nieuws

Onderwijzer, zorgmedewerker en agent voorrang op woning.

01 juli 2021
detail iamge

In de wijken Bloemhof, Hillesluis en Lombardijen op Zuid krijgt de onderwijzer, zorgmedewerker en agent voorrang op een woning. Op deze manier kunnen mensen met een maatschappelijk beroep in de stad blijven wonen waarvan ze houden. Een verkiezingsbelofte van de VVD wordt hiermee ingelost. Raadslid Pascal Lansink-Bastemeijer: “Het is belangrijk dat mensen met een maatschappelijke beroep die keihard bijdragen aan het veilig en gezond houden van Rotterdam, kunnen wonen in de stad waarin ze werken.” In de huidige woningmarkt is het lastig om ertussen te komen en een huis te vinden, daarom is deze stap nu nodig. 

Starters

Niet alleen de mensen met een maatschappelijk beroep hebben het lastig op de woningmarkt. Ook starters en mensen uit de middenklassen hebben het lastig om een huis te vinden, daarom worden er in de stad nog meer maatregelen genomen om deze mensen te helpen. Dit doen we onder andere met de starterslening, waarbij mensen tot 35 jaar een bedrag van maximaal 30.000 kunnen lenen voor de aankoop van hun eerste huis tot een bedrag van maximaal 325.000 euro. Dit geeft starters een eerlijke kans op de woningmarkt en zo blijven jonge talenten na hun studie behouden voor de stad. Starters helpen we ook via de startersbescherming, met de startersbescherming voorkomen we dat beleggers huizen wegkapen voor de neus van starters. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat je als starter hard werkt om een eerste huis te kunnen kopen. Om vervolgens totaal overboden te worden door een belegger, die vervolgens jouw droomhuis gaat verhuren voor te veel geld.

Balans

We blijven in Rotterdam hard werken om ervoor te zorgen dat Rotterdam een plek is waar iedereen kan wonen, een woningmarkt in balans. Een woningmarkt waarin je als starter kan instromen en waarbij je de gelegenheid hebt om stappen te maken, zodat je, je hele leven in Rotterdam kan blijven wonen. Deze balans zorgt ervoor dat de onderwijzer, zorgmedewerker en agent die in onze stad werken hier ook kunnen wonen. Dat starters een eerlijke kans hebben om na hun studie een eerste woning te kopen, zodat jonge talenten behouden blijven voor onze stad en mensen uit de middenklassen kunnen doorgroeien op de Rotterdamse woningmarkt. Dat is een woningmarkt in balans, dat is een woningmarkt waar wij als VVD hard voor werken en hard voor zullen blijven werken.

WORD VVD'ER