zoeken
Nieuws

Opkoopbescherming in 16 wijken

17 november 2021
detail iamge

Geen woorden maar daden, vanaf 1 januari 2022 zijn wij de eerste stad van Nederland die ervoor zorgt dat in 16 Rotterdamse wijken huizen niet meer gaan naar beleggers maar naar starters. Met deze opkoopbescherming zorgen we ervoor dat starters niet meer worden weggedrukt door beleggers. Hiermee voorkomen we dat er overlast komt door foute verhuurders en maken we Rotterdamse wijken leefbaarder, leuker en bewoonbaarder voor Rotterdammers.

De opkoopbescherming wordt ook wel de zelfbewoningsplicht genoemd en wordt ingevoerd in wijken waar nu veel huizen particulier verhuur worden, daardoor raken de wijken uit balans en komt de leefbaarheid onder druk te staan. Alle huizen met een WOZ-waarde tot 355.000 euro in de wijken: Bergpolder, Blijdorp, Bloemhof, Carnisse, Groot IJsselmonde, Het Lage Land, Hillegersberg-Zuid, Hillesluis, Kralingen-Oost, Kralingen-West, Middelland, Nieuwe Westen, Oud-Mathenesse, Oud-Charlois, Rubroek en Tarwewijk. Zullen onder deze opkoopbescherming vallen.

“De Rotterdamse VVD is blij dat de opkoopbescherming er eindelijk  komt en gelukkig ook meteen in veel wijken waar dat hard nodig is. Dat biedt kansen voor starters, omdat deze woningen nu gekocht worden door mensen die er ook echt in gaan wonen. Maar we zijn er nog niet, want we moeten scherp blijven of de opkoopbescherming niet in nog meer wijken kan worden ingevoerd. De wethouder heeft gezegd dat te gaan onderzoeken.” - aldus VVD Raadslid Hannagnes Faber.

Wethouder Kurvers legt de opkoopbeschermhing uit: 

Bas Kurvers Simon Becker (1)
WORD VVD'ER