zoeken
Nieuws

Raadsleden de wijk in: Marike Abrahamse op bezoek in Zevenkamp

28 juni 2022
detail iamge

In navolging van Carnisse, bracht ons raadslid Marike Abrahamse afgelopen vrijdag een bezoek aan Zevenkamp. De wijk bleek vol met kansen, zoals platte daken om te vergroenen of om extra huizen op te bouwen, maar bewoners maken zich ook zorgen over leegstand in het winkelcentrum en verkeersopstoppingen. Het raadslid kreeg een rondleiding van wijkraadslid en volprezen VVD campaigner Ab van der Torre. 

Het bezoek startte op het Ambachtsplein in Zevenkamp. Het is een plein dat jarenlang last had van overlast. Nu is het een stuk rustiger, dankzij extra inzet vanuit de politie en gemeente. Toch kampt het winkelcentrum nog steeds met leegstand, mede door een supermarkt die lang op zich laat wachten. Wijkraadslid Ab van der Torre liet Marike Abrahamse de nieuwe bloembakken zien die de schoolkinderen uit de buurt hebben beschilderd. “Het is gelukkig vrij groen. Hier op het pleintje aan het water zouden bewoners wel graag een terras willen. Lekker een kopje koffie drinken of een broodje eten. Dat maakt het gelijk aantrekkelijker om hier te komen winkelen”. 

Ook de platte daken rondom het plein bieden kansen voor extra huizen, vergroening of bijvoorbeeld zonnepanelen. Raadslid Abrahamse: “Het zou ontzettend mooi zijn als bewoners hun verhoogde energierekening kunnen verlagen door gezamenlijk zonnepanelen aan te schaffen op het dak. Zeker de mensen die nu hier in de rij staan voor de voedselbank. Er zijn hier zoveel platte daken dat je waarschijnlijk én extra huizen erop kan bouwen, én aan de slag kan met groen of zonnepanelen.” 

Tot slot vertelde het wijkraadslid over de verkeersoverlast in Zevenkamp. Mensen rijden roekeloos door de wijk om lange verkeersopstoppingen te vermijden op de rondwegen in de ochtend en avondspits.  Daarnaast zorgt de druk op de president Rooseveltweg ervoor dat de Zevenkamp totaal dichtslibt. Dit is een probleem waar de VVD al jaren aandacht voor vraagt.

Marike Abrahamse komt dus terug uit Zevenkamp met een volle to-do-lijst voor de fractie: “Leegstand aanpakken, daken goed gebruiken en verkeersoverlast verminderen zijn mooie punten waar we mee aan de slag kunnen! Dit bezoek was een mooi voorbeeld van hoe onze wijkraadsleden de oren en ogen in de wijk zijn”.

Marike Abrahamse
WORD VVD'ER