zoeken
Nieuws

Rellen op de Coolsingel.

26 november 2021
detail iamge

Afgelopen weekend was er geen sprake van een demonstratie maar een molestatie op de Coolsingel. Relschoppers die meer weg hebben van georganiseerde criminelen dan demonstranten waren eropuit om rotzooi te trappen en onze hulpdiensten keihard te treffen. Brandende politiewagen, ME bussen die met stenen werden bekogeld, politiemensen die in het nauw werden gedreven, de brandweer die ernstig gehinderd werd in het werk. Dit gure beeld staat ons allemaal nog scherp op het netvlies.

Deze week ging fractievoorzitter Pascal met ‘de driehoek’ en de gemeenteraad in debat over deze rellen. Zoals altijd zijn we als Rotterdamse VVD weer recht achter de politie en andere hulpverleners gaan staan. Zij brachten de rust weer terug in onze stad en daar moeten we trots op zijn. Een mooi gebaar was het rood en blauw kleuren van de Erasmusbrug, maar goede hulp om de gebeurtenissen te verwerken is nog veel belangrijker.

De hoofdvraag van het debat was natuurlijk hoe dit nu zo uit de hand kon lopen. Iets wat vooral veroorzaakt leek te worden door een onderschatting van de dreiging vooraf. Inmiddels heeft de minister van Justitie en Veiligheid toegezegd om de politie meer middelen te geven om dit in de toekomst te voorkomen. Zoals betere informatiedeling, aanpakken van opruiers met video- en livestreams en meer geweldsmiddelen die het gat tussen de wapenstok en het vuurwapen moeten dichten.

Tot slot hebben we als Rotterdamse VVD gepleit voor het vervolgen van de daders en het verhalen van alle geleden schade. Het Openbaar Ministerie zet daar gelukkig ook vol op in. Ondertussen zitten de eerste relschoppers achter de tralies en er zullen er ongetwijfeld nog veel meer volgen.

Pascal Lansink-Bastemeijer
WORD VVD'ER