zoeken
Nieuws

Rotterdam nog veiliger maken

14 december 2022
detail iamge

De Rotterdamse VVD is blij dat ook de komende jaren Boa’s weer breed gaan worden ingezet. Boa’s zijn een cruciaal onderdeel van het veilige stad. We moeten er dan ook alles aan doen om nieuwe Boa’s te werven zodat we het aantal Boa’s de komende jaren kunnen blijven uitbreiden. 

 

De afgelopen periode is er een proef geweest om Boa’s tot 2 uur ’s nachts aanwezig te laten zijn in onze stad. Dit was een succes! De Rotterdamse VVD is dan ook blij dat de Boa’s vanaf nu ook permanent tot 2 uur ’s nachts aanwezig zijn in onze stad. Zo zorgen we ervoor dat iedereen zich ook ’s nachts veilig kan voelen op straat. 

 

De komende jaren zien we graag dat er ook uitbreiding plaatsvindt in het aantal Boa’s dat we in Rotterdam hebben. De Rotterdamse VVD is daarom erg blij dat er wordt ingezet op het opleiden van Boa’s en op een beter salaris. Het wordt nu mogelijk om via een werk en leer opleiding Boa te worden. Op deze manier zorgen we ervoor dat Boa’s tijdens hun opleiding al worden betaald. Dit maakt het voor zij-instromers makkelijker om te kiezen voor de opleiding tot Boa’s. Als de Boa’s eenmaal zijn opgeleid wil je ook dat ze een goede beloning krijgen voor hun werk, daarom wordt het salaris van de Boa’s verhoogd.

 

Dieke van Groningen Pascal Lansink-Bastemeijer
WORD VVD'ER