Nieuws

Rotterdamse VVD stelt kritische vragen over leegstaande winkelpanden

17 september 2024

ROTTERDAM - De Rotterdamse VVD heeft vragen gesteld over de leegstand van vier gemeentelijke winkelpanden in onze stad. Het aantal leegstaande winkelpanden blijft een probleem in Rotterdam en dat betekent dat we levendigheid en aantrekkingskracht van onze winkelgebieden achteruit holt. 

Dieke van Groningen van de Rotterdamse VVD is benieuwd waarom er besloten is tot het opkopen van deze vier winkelpanden met als doel deze te gaan verhuren. Ze wil ook weten op welke manier het opkopen en vasthouden bijdraagt aan de leegstand in vitale winkelgebieden. Het doel van het fonds vitale winkelgebieden is juist het onttrekken van een winkelpand uit het gebied, zodat deze meer gecentreerd en kernachtig worden. De Rotterdamse VVD vraagt zich af of hier het juist doel mee wordt gediend. Dieke zegt: Je moet als overheid voorzichtig zijn met het ingrijpen in de markt, zeker als die in gebieden prima haar werk doet’ 

Tevens wil de Rotterdamse VVD weten of we leren van onze fouten uit het verleden. Ze vraagt een uitleg over de programma’s en maatregelen die de gemeente de afgelopen 25 jaar heeft ingezet om de levendigheid en gezelligheid weer terug te krijgen in de vitale, vaak kleine winkelgebieden in Rotterdam. 

Dieke zegt hierover: “ Als je doet wat je deed, krijg je wat je had. Dus leren we uit het verleden en wat levert het ons op. Het gaat namelijk om Rotterdams gemeenschapsgeld, daar moet je voorzichtig mee om gaan”

—---------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor de redactie:
Contactgegevens fractiebureau: 
T: 010-267 2546
E: fractie@vvdrotterdam.nl

Contactgegevens Dieke van Groningen 
E: da.vangroningen@raadrotterdam.nl

Aan de slag voor Rotterdam