zoeken
Nieuws

Scannen tegen zwerfvuil

16 september 2022
detail iamge

Het is de Rotterdammers een doorn in het oog, afval dat rondzwerft door de stad. De Rotterdamse VVD is daarom blij dat de gemeente een volgende stap gaat zetten om dit probleem aan te pakken. De volgende stap wordt vormgegeven door scanauto’s en een alarm. De komende periode wordt er gestart in de wijken door de wijken Feijenoord en Crooswijk. 

 

In deze wijken rijden scanautos, die opnames maken van de straten. De opnames worden vervolgens bekeken door een softwareprogramma, dat weet welke voorwerpen wel en niet op straat thuishoren. Hierbij kan je denken aan afvalzakken die op straat liggen of huisraad dat in het gras ligt. 

 

Het herkennen van afval op straat of in het groen is natuurlijk niet genoeg, want daarmee is het nog niet opgeruimd. Daarom geeft de software bij het herkennen van afval in het groen of op straat een seintje naar stadsbeheer, zodat het kan worden opgeruimd en handhavers onderzoek kunnen doen en boetes kunnen uitschrijven. Personen of kentekens worden niet herkenbaar in beeld gebracht, hiermee zorgen we ervoor dat de privacy van de Rotterdammers niet wordt aangetast. 

 

Deze nieuwe methode om afval op straat tegen te gaan, slaat twee vliegen in één klap. Afval wordt sneller opgeruimd en er kan beter worden gehandhaafd. Dit resulteert in schone straten en meer boetes voor mensen die niet het fatsoen hebben om netjes hun afval op te ruimen.

 

WORD VVD'ER