zoeken
Nieuws

Stop met het chagrijn

19 december 2022
detail iamge

Donderdag 15 december stond de renovatie en verbouwing van Museum Boijmans Van Beuningen. De directie had per brief aangegeven dat het graag ziet dat het voorlopig ontwerp wordt aangepast. De commotie die ontstond naar aanleiding van deze brief van de museumdirectie is exemplarisch voor het continue chagrijn rond Museum Boijmans Van Beuningen. Aan dit chagrijn moet wat de Rotterdamse VVD betreft een einde komen. Ons raadslid Diederik van Dommelen deed hiervoor een oproep tijdens de raadsvergadering: 

 

“Directie, architect, wethouder en ook de raad zijn voortdurend met elkaar in discussie en vaak op een onprettige manier. Terwijl we eigenlijk trots zouden moeten zijn op het Museum en op wat we aan het doen zijn. We bouwen een fantastisch Museum voor een fantastische collectie in een fantastische stad en we bouwen dit Museum voor de komende decennia. Kortom, hoe krijgen we het chagrijn van tafel”. 

 

Het is langzaam een dossier aan het worden van veel lullen, weinig poetsen. Hoe moeten we nu verder? 

 

Diederik: "De wethouder gaat het voorlopig ontwerp doorrekenen en verwacht in april 2023 het voorlopig ontwerp, de begroting en de exploitatie van het Museum aan de raad voor te leggen. Dit zal tot stevige discussies leiden, ik verwacht namelijk wederom een budgetoverschrijding. Na vaststelling van het voorlopig ontwerp is er in aanloop naar het definitief ontwerp ruimte om de discussie aan te gaan over mogelijke verbeteringen. De wethouder heeft dit tijdens de Raadsvergadering expliciet aan me beloofd. Ik verwacht dat het belangrijkste onderwerp van gesprek zal zijn de entree van het Museum. Hopelijk kunnen we het definitief ontwerp - met instemming van de directie van het Museum - zo snel mogelijk vaststellen zodat we eindelijk kunnen gaan bouwen. De verwachte openingsdatum is nog steeds 2029."

Diederik van Dommelen
WORD VVD'ER