zoeken
Nieuws

Tijd voor een Rotterdams MKB-offensief!

15 oktober 2020
detail iamge

De economische gevolgen van Corona gaan voelbaar worden in Rotterdam. Daarom moet de gemeente Rotterdam een extra koop lokaal offensief starten tijdens wintermaanden, zodat ondernemers het hoofd boven water kunnen houden. “De decembermaand staat voor de deur, tijd om de tering naar de nering te zetten. Juist nu zijn er creatieve oplossingen nodig, want dit is een ongelooflijk belangrijke maand voor ondernemers”, aldus Van Groningen.

Raadslid Economie Dieke van Groningen (VVD) stelt vragen aan het stadsbestuur en doet daarom een aantal voorstellen. Een van de voorstellen is om de ondernemers meer uitstallingsmogelijkheden en eventuele winkelruimte te bieden. “De 1,5-meter maatregel staat als een paal boven water, maar de ruimte van winkeliers is beperkt, dus laten we die buiten creëren”, stelt Van Groningen. Door het december MKB-offensief moeten lokale ondernemers geholpen worden en meer ruimte in hun straat krijgen. Dit kan bijvoorbeeld door extra kraampjes in de buitenlucht, een extra mini-markt of andere creatieve plannen. Dit moet eraan bijdragen dat Rotterdammers op een veilige manier hun feest boodschappen kunnen doen bij de lokale ondernemer. Ook zou de gemeente een extra campagne uit moeten rollen om deze initiatieven meer bekendheid te geven onder Rotterdammers.

“We blijven met winkeliers in gesprek en er moeten altijd serieus gekeken worden naar hun creatieve ideeën. Want ondernemers moeten overleven en winkelstraten moeten ook na Corona weer bruisen”, aldus Van Groningen.

Benieuwd naar de vragen? Die vind je hier.

Ondernemersstad Rotterdam sterk tijdens corona Dieke van Groningen
WORD VVD'ER