zoeken
Nieuws

Versoepelen betekent niet verslappen.

08 juni 2021
detail iamge

Het is fantastisch dat het kabinet steeds verder versoepelt en er daardoor steeds meer kan. Dat is natuurlijk ontzettend goed nieuws voor horeca-ondernemers en iedereen die zo lang gesnakt heeft naar iets meer bewegingsruimte.

"Dat betekent echter niet alleen meer mensen op straat, maar helaas ook weer meer wapens op straat", aldus Vincent Karremans (fractievoorzitter Rotterdamse VVD). Met ernstige steekincidenten als gevolg. Zoals vorige week, toen werd een 20-jarige jongen in Ommoord neergestoken. 

Rotterdam komt uit een situatie dat iedereen zo veel mogelijk thuis moest werken, scholen dicht waren en men voornamelijk binnen zat. Met de huidige versoepelingen valt in combinatie met het lekkere weer én het aanstaande EK voetbal te verwachten dat het drukker wordt in de stad om een drankje te doen in de horeca, te winkelen in de stad en naar het strand te gaan in Nesselande en Hoek van Holland.

Vincent Karremans: "We willen geen herhaling van de geweldsexplosie van vorig jaar onder minderjarigen". Daarom wil de Rotterdamse VVD dat we heel snel weer preventief gaan fouilleren en patseraanpakacties gaan houden. Tijdens de tweede lockdown het aantal patseraanpakacties teruggeschaald naar nul en zijn er maar weinig tot geen preventief fouilleeracties uitgevoerd. Dat moet zo snel mogelijk weer starten, het zijn cruciale middelen om zowel met drugsgeld verkregen vermogen als wapengeweld aan te pakken", aldus Karremans.

WORD VVD'ER