zoeken
Nieuws

Zomeroffensief verkeersaso's

13 juli 2022
detail iamge

Verkeersaso’s zijn al een lange tijd een doorn in het oog van veel Rotterdammers. Verkeersaso’s laten van zich horen door: hard optrekken, harde muziek, knallende uitlaten en te hard rijden. Naast overlast en irritatie zorgt dit ook voor gevaarlijke situaties. 

Ons raadslid Dieke van Groningen vraagt al een lange tijd aandacht voor dit probleem. We zijn daarom ook blij dat het college deze zomer in actie komt tegen verkeersaso’s. Het college gaat starten met een zomeroffensief om verkeersaso’s aan te pakken. Het zomeroffensief wordt vorm gegeven met zeven verschillende maatregelen: 

  1. Het afsluiten van kades en parkeerterreinen waar verkeersaso’s rondhangen. 
  2. Het afsluiten van straten op tijden dat verkeersaso’s veel overlast veroorzaken zoals de Meent. 
  3. Aanleggen van drempels in straten waar vaak te hard wordt gereden. 
  4. Extra verkeerscontroles. 
  5. Geluidsmetingen, zodat handhaving gericht kan worden ingezet. 
  6. Extra flitspalen
  7. Gedragsexperts inzetten om met verkeersaso’s in gesprek te gaan. 

Vincent Karremans, wethouder Mobiliteit: “De afgelopen jaren hebben we al stevig ingezet op de aanpak van verkeersasociaal gedrag. Dat zetten we de komende jaren door met maatregelen als inbeslagname, gebiedsverboden, geluidsmeters, fysieke ingrepen in de verkeersinrichting en andere dergelijke maatregelen (lawaaiflitsers, roodlicht camera’s en mobiele flitspalen). Waar nodig, passen we de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) hiervoor aan: we maken de APV ‘verkeersaso-proof’’.”

Om verkeersaso’s gericht te kunnen aanpakken is het belangrijk dat Rotterdammers laten weten, waar en wanneer ze overlast ervaren. Dit kunnen zij melden bij de gemeente Rotterdam, door hier te klikken.

WORD VVD'ER