zoeken
Veiligheidscamera's Schieweg

Camera's op de Schieweg

detail image

Beste bewoner van de Schieweg,
Ik ben onlangs langs geweest bij Cafetaria Schieweg, die voor de zoveelste keer het slachtoffer waren van een gewapende overval. De eigenaresse vertelde me niet alleen dat die overval (helaas) niet de eerste was, maar ook dat andere ondernemers in de buurt wel vaker overvallen zijn en dat zij, net als veel buurtbewoners, graag veiligheidscamera’s in de buurt zouden willen zien. 

Als je te maken krijgt met geweld...,
...inbraken, vernielingen of andere nare ervaringen op straat waardoor je, je niet veilig voelt: doe altijd melding bij de wijkagent en zo nodig aangifte. Ook als het (helaas) voor de zoveelste keer is. Ik snap dat dat heel frustrerend is, maar dit wordt ook meegenomen in de besluitvorming.


 Dien een verzoek in voor veiligheidscamera.
We hebben voor een simpel formulier gezorgd, waarmee je samen met je buurtgenoten een veiligheidscamera aan kunt vragen in jouw straat. Uiteindelijk nemen de burgemeester, het OM en de politie het besluit tot het plaatsen van een veiligheidscamera. Jouw verzoek wordt echter wel meegewogen in de beslissing tot het plaatsen van een veiligheidscamera. Vul daarom het formulier in op de website van de gemeente Rotterdam.

 Neem direct contact op.
App ons voorbeelden die ervoor zorgen dat jij je hier niet veilig voelt of andere dingen waarvan je denkt dat we deze moeten oppakken. Via 06 17 08 04 89.


 Meer weten?
Bekijk hier wat nog meer doen om ervoor te zorgen dat misdaad in Rotterdam niet loont. Scroll door onze To Do's en lees waar we mee bezig zijn. Kijktip: Explainer-video van Vincent Karremans over de Patseraanpak!

WORD VVD'ER