zoeken
article main image
Gaan we doen

Gedumpt afval retourneren

2 Rotterdammers zijn het hier mee eens

Iedere dag zorgen onder andere de Rotterdammers en Stadsbeheer voor een schone stad. Daar wordt hard aan gewerkt. Helaas is al die inzet nog steeds niet altijd voldoende. Te veel Rotterdammers ervaren overlast van zwerfafval en naastplaatsingen. Dat zien wij graag anders.

In Thailand pakken ze vervuilers op een nieuwe manier aan, zo blijkt uit een artikel dat de NOS vandaag heeft gepubliceerd. Heb jij je afval op straat gegooid in plaats van – zoals het hoort – in de prullenbak? Dan ontvang je het in een kartonnen doos weer bij thuis op de mat! Op het bijgevoegde briefje zou staan: “We hebben uw afval verzameld in een kartonnen doos en sturen het naar uw huis. Dit zou een les moeten zijn om nooit meer zomaar afval weg te gooien.” Deze aanpak geeft wat de Rotterdamse VVD betreft een duidelijk signaal af: u bent zelf verantwoordelijk voor het opruimen van uw afval.

Op dit moment zijn er in Rotterdam al Flying Squads actief die mensen beboeten naar aanleiding van adresgegevens in het verkeerd aangeboden afval. Die adresgegevens zijn dus al bekend voor het versturen van de boete. Wat nou als bij de boete je ook nog eens het afval meegestuurd krijgt? Uiteraard wel met een briefje met uitleg van de wethouder over hoe het opruimen van afval wél hoort.

Pascal Lansink-Bastemeijer heeft wethouder Wijbenga gevraagd naar de mogelijkheid voor soortgelijke acties in Rotterdam. De vragen lees je hier

2 Rotterdammers zijn het hier mee eens
Schone & mooie stad Pascal Lansink-Bastemeijer Bert Wijbenga