zoeken
article main image
Aan het doen

Ontwikkeling Rijnhaven

5 Rotterdammers zijn het hier mee eens

Onlangs is in de commissie Bouwen, Wonen en Buitenruimte het Masterplan Rijnhaven besproken. In dit plan staat de toekomstige ontwikkelingsrichting van de Rijnhaven omschreven. Wat de Rotterdamse VVD betreft is dit plan precies wat dit gebied nodig heeft! Het is een belangrijke volgende stap naar het centrum op twee oevers waar de stad, haven en rivier samenkomen.

De ambitie voor de Rijnhaven is om een hoogstedelijk milieu te ontwikkelen, waar het havenverleden en de rivier voelbaar zijn en met een bijzonder stadspark waarin het water centraal staat. Het moet een plek worden voor iedereen dat voortbouwt op de kracht van Rotterdam. Met de 2.000 tot 2.5000 woningen die hier toegevoegd kunnen worden, wordt ook voldaan aan de toenemende vraag naar woningen in Rotterdam. 

Naast de woningen zijn er ook nog veel mooie recreatiemogelijkheden. Zo zal er een 18 hectare groot stadspark worden toegevoegd en komt er een mooie wandelboulevard. ‘s Zomers kan er rond het strand worden gerecreëerd, en wie weet kan er in de winter wel een schaatsbaan komen. En dat allemaal met uitzicht op de prachtige skyline van onze stad!

5 Rotterdammers zijn het hier mee eens
Feijenoord Katendrecht Rotterdam Zuid Kop van Zuid-Entrepot Bouwen, bouwen, bouwen Pascal Lansink-Bastemeijer Jan-Willem Verheij