zoeken
article main image
Aan het doen

Toeristisch Hoek van Holland

5 Rotterdammers zijn het hier mee eens

"Hoek van Holland: ons mooie Rotterdamse dorp aan het water. Nu al een prachtige plek, maar ook een locatie met nog zoveel potentie.", aldus Dieke van Groningen. Al jaren vragen we als Rotterdamse VVD om te komen met een concrete visie om van Hoek van Holland te ontwikkelen tot een volwaardige vier seizoenen badplaats. Het Toeristisch-Ontwikkelperspectief (TROP) bestaat vooral uit veel woorden, een vergezicht in plaats van een stap voorwaarts. Om aan iedereen te laten zien hoe leuk Hoek van Holland is, is het nodig om concrete stappen te zetten. Dus nu is het tijd voor daden.


Met de motie 'Hoek van Holland vooruit' is op initiatief van de VVD gekozen om prioriteit te geven aan de ontwikkeling van de directe omgeving rondom de twee metrostations. Dit naar aanleiding van de studie Van strand tot stad: ontwikkelkansen aan de Hoekse Lijn. Hiermee brengen we Hoek van Holland een stap voorwaarts. Op deze plekken komen bezoekers aan in Hoek, dan moet die indruk goed zijn!


Ten tweede is het TROP thematisch ingedeeld, waar dat voorheen geografisch was. Door deze manier van indelen wordt er geen rekening meer gehouden met de specifieke doelgroepen en de karaktereigenschappen van de gebieden. Iedereen weet dat recreanten op het recreatieoord anders zijn dan de bezoekers van de Landal beach villa’s. Om deze nuances wel te behouden heeft Dieke van Groningen met de motie 'Toekomstperspectief Hoek van Holland' gevraagd om in de uitwerking ook een geografische indeling te maken. Zo worden de karakteristieke eigenschappen van verschillende buurten gewoon behouden.


Ten slotte: Hoek van Holland is niet compleet zonder het recreatieoord. Waar dit uniek stukje Rotterdam het met een paar schramele zinnen moest doen wordt er dankzij de motie van Dieke van Groningen een betere en meer passende tekst opgenomen. Op deze manier geven we Hoek van Holland toekomstperspectief met concrete kansen!

5 Rotterdammers zijn het hier mee eens
Hoek van Holland Dieke van Groningen
WORD VVD'ER