article main image
Fractievoorzitter

Vincent Karremans

Fractievoorzitter & woordvoerder Veiligheid en Bestuur

Vincent Karremans (1986) is ondernemer. Hij verhuisde in 2005 naar Rotterdam om aan de Erasmus Universiteit economie en rechten te studeren. In zijn studententijd richtte hij Magnet.me op, een jobsite voor studenten en young professionals dat actief is in zowel Nederland als het Verenigd Koninkrijk. Vincent woont samen met zijn vriendin in het Liskwartier. In de zomer van 2017 deed Vincent mee aan het televisieprogramma "What's the right thing to do?”. Naast raadslid en ondernemer, doet Vincent ook aan vrijwilligerswerk in het Erasmus MC: Hij is daar voorzitter van de AYA taskforce die zich inzet voor de verbetering van informele zorg voor jonge kankerpatiënten in de leeftijd van 18 tot 35 jaar.

Vincent houdt zich in de raad bezig met veiligheid en aanpak van (ondermijnende) criminaliteit. Hij is een pleitbezorger van de Rotterdamse patseraanpak en deed vele (onconventionele) voorstellen om drugscriminelen dwars te zitten, zoals de invoering van een 'cashlimiet' en het plaatsen van billboards bij festivals om illegale drugsgebruikers bewuster te maken van de maatschappelijke gevolgen van het in stand houden van de drugseconomie. Over de aanpak van drugscriminaliteit schreef hij dit opiniestuk.

Vincent is ook de bedenker en initiatiefnemer van de VeiligR app, waarbij Rotterdammers makkelijk onveilige plekken en situaties in hun stad kunnen melden en maakte hij het mogelijk dat het veel makkelijker is om cameratoezicht aan te vragen. Ook heeft hij een initiatiefvoorstel door de gemeenteraad geloodst om overlast door asociaal rijdende bezorgscooters aan te pakken.

Vincents hobby's zijn Crossfit, hardlopen langs de Rotte en Feyenoord.

Contact:📞📞
Voor contact met Vincent Karremans, graag Rolin den Heijer benaderen.
📞📞📞:0620961972
✉️: e-mail