zoeken
Nieuws

Deelscooters en fietsen gewoon netjes in vakken geparkeerd

25 augustus 2022
detail iamge

Deelscooters en fietsen zijn echt een toevoeging aan de mobiliteit in onze stad. Maar het kan niet zo zijn dat deze scooters en fietsen voor meer irritatie zorgen dan dat ze voor plezier zorgen. In het verleden heeft ons raadslid Dieke van Groningen veel aandacht gevraagd voor deelscooters en fietsen die overal op straat worden achtergelaten. Daarom zijn we heel blij dat er in het Scheepvaartskwartier nu parkeervakken zijn aangelegd waar deelscooters en fietsen geparkeerd moeten worden. 

 

In het Scheepvaartskwartier bij de Kievitslaan, het Willemsplein en de Veerhaven kunnen deelscooters en fietsen nu netjes geparkeerd worden in speciale parkeervakken. Op de stoep zijn parkeervakken getekend waar de scooters en fietsen in geplaatst kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat deelscooters en fietsen niet meer overal worden geparkeerd, met veel irritatie en hinder voor Rotterdammers als gevolg, maar dat de scooters en fietsen netjes staan geparkeerd op een centrale plek in de wijk. 

 

We zien graag dat de parkeervakken voor deelscooters en fietsen in het Scheepvaartskwartier het begin zijn en dat deze parkeervakken op meerdere plekken in de stad straks te vinden zijn. Zo nemen we de irritatie en hinder over deelscooters en fietsen die overal geparkeerd staan, bij Rotterdammers weg en zorgen we ervoor dat de deelscooters en fietsen geen last en irritatie meer zijn, maar een toevoeging voor onze stad.

Dieke van Groningen Simon Becker
WORD VVD'ER