zoeken
Nieuws

Maak een einde aan snelheidsduivels op de Meent

12 juli 2018
detail iamge

Deze week vroeg de Rotterdamse VVD in de gemeenteraad aandacht voor de bizarre omstandigheden op de Meent. De maximaal toegestane snelheid hier is 30 kilometer per uur. Een korte wandeling over de Meent leer menig een dat dit eerder uitzondering dan regel is. Naar aanleiding van onze aanvraag is de politie extra gaan surveilleren en controleren. Dit juichen wij toe, want er moet paal en perk worden gesteld aan deze snelheidsduivels en verkeersaso's.

‘Extra controle is natuurlijk goed op de Meent, maar dit kan geen permanente oplossing zijn voor deze onveilige situatie op onder andere deze plek. We moeten kijken naar de inrichting van onze straten en met kleine aanpassingen de veiligheidssituatie opwaarderen’, aldus raadslid Dieke van Groningen.

Door het voorstel van de Rotterdamse VVD wordt dit zo spoedig mogelijk geagendeerd in de raadscommissie zodat de raad samen met het college tot definitieve oplossingen kan komen. Deze problematiek moet in een bredere context worden gezien. Want deze problemen spelen zich niet alleen af op de Meent, maar ook op de Witte de With, Laan op Zuid en de Binnenweg. 

Van Groningen: ‘Op meerdere plekken in de binnenstad is er sprake van verlengde snelwegen. Deze moeten we ook kritisch gaan bekijken en waar mogelijk de straat aanpassen. Op sommige plekken gaat dit makkelijk met kleine aanpassingen, op andere plekken vergt dit meer tijd omdat het routes van hulpdiensten zijn’

Centrum Doorrijden Dieke van Groningen
WORD VVD'ER