zoeken
Nieuws

Sporten voor elke Rotterdammer toegankelijk

detail iamge

Als het aan Pascal Lansink-Bastemeijer (raadslid Rotterdamse VVD) gaat Rotterdam sport ook toegankelijk maken voor 71.000 inwoners met een beperking. Afgelopen donderdag heeft de Rotterdamse VVD het voorstel ‘Sport toegankelijk voor iedereen’ ingediend samen met het CDA en CU/SGP. Onderdeel van het voorstel is een onderzoek naar de problemen waar mensen met een beperking bij het sporten tegenaan lopen. Daarnaast zou er een centrale sportplek moeten komen voor mensen met een beperking. Dit centrum wordt een belangrijk onderdeel de ambities van Rotterdam als topsportstad, waarvan ook de regio de vruchten van kan plukken.

Initiatiefnemer Lansink-Bastemeijer: “Deze ontwikkeling is enorm belangrijk, want iedereen moet in onze gave stad goed kunnen sporten. Helaas is dat nog niet voor iedereen met een matige tot ernstige lichamelijke, visuele of auditieve beperking mogelijk. Dat moet anders. Iedere Rotterdammer moet zijn of haar energie kwijt kunnen in het sporten en successen kunnen behalen met sporten”.

De Rotterdamse VVD wil er werk van maken om sporten voor iedereen toegankelijk maken. Een sportcentrum voor mensen met een beperking is een grote en noodzakelijke stap. Het betekent een extra naar verbetering van de toegankelijkheid en bevordering van het Rotterdamse sportklimaat.

Lansink-Bastemeijer: “Dit levert meer beweging, meer gezondheid. Ik kijk uit naar de eerste Rotterdamse Paralympische sporter die een plak naar Rotterdam brengt!”.

Benieuwd naar de motie? Klik hier

Rotterdam gezond en sportief Pascal Lansink-Bastemeijer
WORD VVD'ER