zoeken
Nieuws

VVD presenteert To Do's om Rotterdam weer op de rails te krijgen

28 mei 2020
detail iamge

We moeten alles op alles zetten om te zorgen dat Rotterdam de weg omhoog zo snel mogelijk weer hervat. Dat is nodig nu de coronacrisis ook onze stad op verschillende manieren hard raakt. Vandaag presenteren we 19 concrete To Do's voor Rotterdam in: ‘Rotterdam weer op de rails’.

Op koers

Het ging ontzettend goed met onze stad. Rotterdam was doorgebroken. De afgelopen jaren werden er meer huizen gebouwd, werden er meer bedrijven opgericht, en kwamen er meer Rotterdammers aan het werk - dan ooit. Door de coronacrisis tast dreigt die vooruitgang spaak te lopen. Dat moeten we voorkomen. Ons doel is om Rotterdam weer op de rails te brengen, en om de hele stad blijvend sterker te maken.

Ondernemen en bouwen

Onze hoofdprioriteit is de economie. Een gezonde, sterke economie is voor al het andere onmisbaar. Daarom doen we concrete voorstellen om ondernemers die nu hard geraakt worden zoveel mogelijk te helpen. Er moet een Rotterdams Horecafonds komen om ondernemers te helpen zich aan te passen op de 1,5-metersamenleving. Ook moet er zoveel mogelijk ruimte komen voor terrasuitbreiding, en moet de gemeente met huurders en vastgoedpartijen om tafel om leegstand in de binnenstad te voorkomen. Bovendien moet er worden doorgebouwd: ook tijdens de crisis moeten er zeker 4500 woningen per jaar bij.

Een sterke samenleving

Daarnaast moeten we onze samenleving sterk houden. Rotterdammers die geen Nederlands spreken, moeten daar juist nu werk van maken. Meedoen is Nederlands leren. Ook moeten we op een innovatieve manier heel veel nieuwe bijstandsontvangers helpen om een carrièreswitch te maken. Het wegwerken van onderwijsachterstanden moet een gezamenlijk opgave zijn van ons allemaal. En ten slotte is juist nu meer vertrouwen en minder bureaucratie in de jeugdzorg en ggz van groot belang. 

Op al die deze en andere onderwerpen doen we vandaag concrete voorstellen, die we de komende tijd verder zullen uitwerken en op de juiste momenten zullen indienen.  

 

Benieuwd naar alle To Do's? Klik hier! 

Bouwen voor starters Krachtig Rotterdammerschap Ondernemersstad Rotterdam sterk tijdens corona Vincent Karremans Pascal Lansink-Bastemeijer Dieke van Groningen Tim Versnel Jan-Willem Verheij
WORD VVD'ER